Китай е готов да работи с Русия над ваксина срещу коронавирус

9 юли 2020-Нюз Фронт.

Президентът на Русия Владимир Путин проведе телефонни преговори с с председателят на КНР Си Дзинпин. Това съобщи информационна агенция Синхуа.

Китай е готов да работи с Русия над ваксина срещу коронавирус
По време на преговорите беше повдигнат въпросът за създаването на ваксина срещу коронавирусната инфекция. Лидерите на двете страни се съгласиха, че в това отношение е необходимо да се сътрудничи.
Те също така подчертаха необходимостта от постоянна взаимна подкрепа в много други области.По-рано стана известно, че Китай е предпочел руския газ пред канадския.

Световната здравна организация (СЗО) се интересува от руската ваксина срещу COVID-19, каза за РИА Новости главният научен сътрудник Сумия Сваминатан.

Наясно сме, че се провеждат тестове (на препарат срещу коронавирус). Авифавир. Два или три теста за лекарства минават, така че чакаме резултатите. Но освен това, ние се интересуваме и от руската ваксина “, каза тя.

Руското министерство на здравеопазването вече одобри две лекарства за лечение на COVID-19 — Avifavir, произведени от Руския фонд за директни инвестиции и HimRar, както и Arelpivir, произведени от Promomed.

Броят на случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени от Световната здравна организация (СЗО) в света за денонощие, нарастна с почти 169 хиляди, надхвърляйки 11,6 милиона.
Освен това, според данните на СЗО, публикувани в сряда вечерта, броят на смъртните случаи се е увеличил с повече от 4 хиляди и възлиза на над 539 хиляди.

Продължаваме да следим темата, очаквайте подробности в развитие.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...