Израелски украинец и американски военни от Донбас- кой щурмува сръбския пармалент под прикритието на «недоволни»?

9 юли 2020-Нюз Фронт.

Недоволните излезле заради коронавирусните ограничения»сърби», които организираха масови погроми в столицата Белград, се оказаха чужденци. Част от тях, са пристигнали в страната специално, малко преди началото на акцията.

Информацията съобщиха в четвъртък, 9 юли, колегите от сръбската редакция на News Front.
Когато в републиката беше регистрирано ново огнище на коронавирус, властите бяха принудени да подновят карантината. Под предлог на недоволство от ограниченията екстремистите организираха протест в Белград, който бързо прерасна в безредици и опит за завземане на парламента.Президентът на Сърбия Александър Вучич вече заяви, че зад тази акция стоят чужди структури.

Израелски украинец и американски военни от Донбас- кой щурмува сръбския пармалент  под прикритието на "недоволни"?

Сега стана известно, че дори „недоволните сърби“ са били граждани на други държави.
По-специално стана известно, че по време на безредиците снощи белградската полиция задържа двама израелски граждани. Единият от тях е 21-годишен родом от Украйна, вторият е родом от Киргизстан, той е само на 18 години.По време на погромите те извадили торби от контейнери за боклук, хвърляйки ги на пътя и са опитали да ги подпалят. Прави впечатление, че и двамата пристигат в Сърбия съвсем скоро: 19 юни и 3 юли.
Освен това сред участниците в погромите бяха забелязани наемници на американската частна военна компания Blackwater, които в миналото участваха в наказателна операция в Донбас. Според сръбското издание Alo, наемниците са действали като координатори по време на белградските бунтове.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...