Украйна срещу Опълчението (видео)


Кадри от ликвидиране на военнослужещ от въоръжените сили на Украйна от снайперист на Опълчението.

2020 г., точната дата не е известна.

Украйна срещу Опълчението (видео)

Видеото е от близки до участници в бойните действия в дадения регион.

Припомняме изявлението от  на Народната милиция на Луганската народна република:

Украйна стовари 50 снаряди върху мирните жители в Луганската народна република

Днес въоръжените сили на Украйна направиха още един опит за дестабилизиране на ситуацията по линията на контакт.

Рано сутринта около 06.00 часа вражеска диверсионна група от 10 души напредна в посока към нашите защитници в района Голубовское. Нашите наблюдатели своевременно откриха движението на противника и продължиха да наблюдават по-нататъшните му действия.

С приближаването си към нашите позиции групата се самовзриви в минно поле, в резултат на което бяха убити поне двама бойци, а трима бяха ранени.
За да се евакуират загиналите и ранените от мястото на взрива, командването на 93 бригада бе инструктирана да извърши масирана артилерийска атака върху населетние места в републиката.

Украинските наказателни отряди нанесоха мащабен артилерийски удар, използвайки 82 и 120 мм минохвъргачки, 122 и 152 — мм артилерийски снаряди в районите на селищата Голубовское, Соколники, Донецки и Смелое. Бойците от 93-ма бригада на въоръжените сили под командването на Брижински изстреляха повече от 50 снаряди по цялата територия на републиката.

Фиксирани са разрушения сред гражданската инфраструктура, службите за спешна помощ не могат да стигнат до разрушените места. Цивилните са принудени да се крият в мазетата на домовете си.

По време на обстрела врагът активното използва безпилотни летателни апарати, нашите части за противовъздушна отбрана свалиха един вражески БПЛА, коректиращ огъня по населените места в републиката.
Информацията за разрушенията и пострадалите сред цивилните лица се уточнява.

В същото време, спопред наши данни, командването на операцията на обединените сили на Украйна е включило журналисти от украинските телевизионни канали Канал 5, 1 + 1, TSN и ICTV за заснемане на видео материали за подготовката на видеоклипове, с които да обвинят Народното милиция в нарушаване на примирието.

Призоваваме наблюдателите от мисията на ОССЕ да фиксират фактите на нарушение от страна на Украйна на примирието, както и да повлияят на украинските въоръжени сили, за да спрат провокациите.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...