Сергей Лавров обвини администрацията на САЩ, в желание да сдържа всички, освен себе си

8 юли 2020-Нюз Фронт.

Американската администрация е обсебена от желанието да ограничи всички, освен себе си, това се доказва от изявленията на Пентагона относно сдържанието на Русия и Китай, заяви руският външен министър Сергей Лавров.

„Що се отнася до изявленията на Марк Еспер (главата на Пентагона — бел.ред.), не знам какво може да се коментира особено, защото ако той счита, че сдържането на Русия и Китай е основната задача на неговия департамент, Министерството на отбраната на САЩ, това означава, че такава философия изповядва настоящата американска администрация, която буквално е обхваната от желание да ограничи всички, освен себе си “, цитират от РИА Новости думите на ръководителя на външното министерство на Русия.

 

Сергей Лавров обвини администрацията на САЩ,  в желание да сдържа всички, освен себе си
Сергей Лавров отбеляза, че е „печално», ако главата на Пентагона наистина мисли така, защото обикновено военните са много по-предпазливи от политиците в ситуации, които могат да доведат до конфликт.

 

Напомняме, че Марк Еспър, според резултатите от първата година начело на Пентагона, отчете успешното „сдържане“ на противниците на САЩ.
Според него през годината Пентагонът „сдържа агресивни действия“ както на «квази-държави» (КНДР и Иран), така и на „близки конкуренти“ — Русия и Китай.
Освен това Конгресът на САЩ предложи да се отделят 3,8 милиарда долара за „сдържане“ на Русия.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...