Мария Захарова: САЩ преживяват пълен крах на всички понятия за свобода на словото

8 юли 2020-Нюз Фронт.

Свободата на словото и медиите в сегашния им смисъл вече не съществува в Съединените щати, мит, който американците поддържаха дълги години, е напълно унищожен. Това заяви официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова.

Мария Захарова: САЩ преживяват пълен крах на всички понятия за свобода на словото

«Още една печална тенденция или дори факт, е развенчаването на мита за свободата на средствата за масова информация, като цяло всякакви регулаторни правила, норми, постулати, обявени в Съединените американски щати по отношение на свободата на словото, медиите и прочие. Видяхме срива на колоса, ние видяхме крушението на всичко, което уж се е формирало в продължение на много години, което се предлагаше на целия свят като модел. Всичко това не просто, че не работи, а просто, всичко това рухна “, каза тя.

Според думите на официалният представител на Външно Министерство Русия Мария Захарова, сега американците тепърва ще започват работа за преоткриване на концепциите за свободата на медиите и защитата на правата на журналистите.

«В момента там всичко се срина толкова много, че дори разбирането за това, какво означава свобода на словото напълно отсъстваспоред мен», каза дипломатът.

Тя поясни, че в момента в САЩ се наблюдава пренаписване на термини и изкривяване на значението и смисъла на думите в масово, в страната се забраняват изрази, „които още вчера бяха публично достъпни и не предизвикаха никакви съмнения“.

«Ние виждаме забрана на филми, книги, разрушаване на паметници, които вчера бяха символ на САЩ», добави говорителят на руското външно министерство.

Както отбеляза Мария Захарова, САЩ имат огромно влияние върху световните медии и следователно негативните тенденции ще се усетят навсякъде.
„Тази разрушителна вълна просто не е заляла светът все още, но по един или друг начин това предстои».

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...