Interia (Полша): «Нямаме никакви шансове срещу Русия, дори при нас да има 100 милиона военни на НАТО»

Руските ЗРК от ново поколение С-500 „Прометей“ ще могат да поразяват вражески спътници и хиперзвукови ракети. Нито една друга страна в света няма подобно оръжие. Читателите пишат, че Русия се въоръжава, защото НАТО се приближава към нейните граници и отбелязват, че Европа няма потенциал да се защити от Русия.

Превод от Interia (Полша):

Interia (Полша): "Нямаме никакви шансове срещу Русия, дори при нас да има 100 милиона военни на НАТО"

Русия обяви поредния си успех в разработването на нови въоръжения. Зенитният ракетен комплекс С-500 «Прометей» ще може да унищожава хиперзвукови оръжия дори в космоса.

Според Сергей Суровикин, главнокомандващ руските въздушно-космически сили, освен хиперзвукови ракети, преминалият през изпитанията С-500 ще може да унищожава и вражески спътници в ниска околоземна орбита.

Новият комплекс ще може да прихваща цели, движещи се със скорост 7 километра в секунда.

Суровикин уверява, че понастоящем само руснаците притежават такова оръжие. «Прометей» трябва да влезе на въоръжение в армията на Русия след пет години. Сега Русия използва предишната модификация, С-400 «Триумф».

Тези комплекси са разположени в района на Калининград, тяхната задача е да контролират цели в Полша и балтийските страни. Според руски данни С-400 е в състояние едновременно да следи шест цели, разположени на разстояние до 400 километра, както и да насочва ракети към тях. Комплексът може да се използва за прехващане на самолети, както и за крилати и балистични ракети, движещи се със скорост до 4,8 километра в секунда.

Коментари на читатели:

olo:

Всеки ден ни плашат с Русия. Сплашеният народ лесно се манипулира.

realista:

Нашите лидери молят Съединените щати да се приближат към границата с Русия, ние се стремим с всички сили да си гарантираме, че ще изпробваме ефективността на тези оръжия върху себе си.

Abu Bakr:

Нека ви припомня, че „чудесните“ американски «Пейтриът» не успяха да защитят две военни бази на САЩ в Ирак, когато Иран стреля по тях с ракети, направени на базата на съветски образци.

Myślący:

Полша няма спътници, НАТО няма хиперзвукови оръжия, а С-300 ще унищожи самолите на Полша само за няколко минути. Руснаците са 100 години пред нас в оръжейната индустрия, те разработват технологии, за които поляците дори не могат да мечтаят.

Brigs:

Имам сериозен въпрос. Защо са й на Полша самолетите F-35 и F-16, комплексите Patriot, танковете Leopard и т.н., след като нямаме нито един шанс, ако Русия притежава такова оръжие? Може ли някой да ми отговори?

Emil:

Полша няма никакви шансове срещу Русия, дори ако там има 100 милиона военни на НАТО.

polak mały:

Каква е разликата между американския войник и руския? Американският воюва за пари, а руският воюва за родината си. Кой мислите, че ще спечели?

Петя Паликрушева

Източник: https://fakty.interia.pl/swiat/news-rosjanie-testuja-nowa-bron-s-500-straci-nawet-satelity,nId,4592521

Коментари:

Зареждане ...