Дариткова: «Давате ли си сметка за какво използва г-жа Нинова парламентарната трибуна?»

Няма да позволим България да заприлича на БСП, с празна каса, воюващи лобита и липса на лидерство. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова в декларация от името на група.

Дариткова: "Давате ли си сметка за какво използва г-жа Нинова парламентарната трибуна?"

«Давате ли си сметка днес за какво използва г-жа Нинова парламентарната трибуна? За краткия си гастрол в днешното пленарно заседание, както и в много други, тя направи опит от тази трибуна да реши вътрешарпийните й проблеми, проблемите с лидерството и веднага след това отиде да потушава партийни битки. От парламентарната група на ГЕРБ отказваме да приемем превръщането на вътрешнопартийните проблеми на БСП в общонационални», каза д-р Даниела Дариткова.

Д-р Дариткова цитира и последните социологически проучвания.

«Водим ви с 15-20 %. Наистина ли искате сега да правите избори? Предсрочните избори изобщо не са във ваша полза. Управляващото мнозиноство е стабилно. Ние имаме своя програма, следваме я и смятаме, че отговорното политическо поведение изисква в момента на криза да бъдем обединени в ключовите приоритети, за да можем да решаваме проблемите на българските граждани, а не проблемите на своите партийни централи.

Дневният ред на обществото е друг, не се опитвайте да го измествате с компромати и в партньорство с хора с повдигнати обвиненения», изтъкна д-р Дариткова. 

Според нея кризата трябва да мобилизира поведението на всички отговорни политици.

«Поведението на г-жа Нинова е изключително деструктивно. Тя не може да накара своята парламентарна група да спазва противоепидемичните мерки в зала», посочи д-р Дариткова. 

По думите й това е на фона на усилията на българските медици.

«Ние нямаме никакви опасения нито от поредното вето на вашия президент, нито от поредния вот на недоверие. Преодоляхме вече четири такива. Обединените ви усилия са безпородни. Правителството на ГЕРБ и «Обединени патриоти» ще довърши своя мандат с реализация на заложените цели в интерес на българските граждани», изтъкна още д-р Дариткова.

«Заради поредните спекулации на Корнелия Нинова и днес се налага да опровергая с факти. От 1 юли всички пенсии се увеличиха с 6.7 %, въпреки кризата. Минималната пенсия стана 250 лв. ДДС за заведенията за хранене, книгите и бебешките храни беше намалено на 9%. Мярката 60 /40 позволи запазването на над 200 хил. работни места.

Държавата предоставя допълнително 290 лв. за запазване на работно място в секторите «Транспорт» и «Туризъм». От днес учителските заплати, за които г-жа Нинова услужливо мълчи, вече са близо 1500 лв., а в началото на мандата бяха 600-700. Новите работни места в условията на криза продължават да се увеличават. Откриват се нови икономически субекти и се правят инвестици», отчете председателят на ПГ на ГЕРБ. 

Д-р Даниела Дариткова обърна внимание, че това, което се  случва е в изпълнение на общата програма с «Обединени патриоти».

«Ние реализираме последователно и в рамките на мандата смятаме, че ще постигнем целите, които сме си поставили с това управление. Те не са цели свързани с поредните избори и с желанието ни на всяка цена да задържим властта, а усилия, за да подобрим живота на българските граждани и особено в настоящия кризисен момент да ги изведем от здравната и икономическата криза», каза още д-р Дариткова.

Това съобщи Труд.

Коментари:

Зареждане ...