Целите на биолабораториите на САЩ разположени близо до границите на Русия

7 юли 2020-Нюз Фронт.

Военно-биологичните лаборатории на САЩ около границите на Русия- съставна част от биологичната война
На територията на бившия СССР Министерството на отбраната на САЩ активно създава мрежа от биологични лаборатории, които се използват за експерименти върху „жив местен материал“ и за нанасяне на скрити биологични атаки …

Генералният директор на Центъра за политическа информация Алексей Мухин в своята статия за вестника „Аргументи на седмицата“ изрази притеснение, че американските биолаборатории, разположени практически на почти цялото постсъветско пространство, могат да бъдат източник на опасност за Русия.

Целите на биолабораториите на САЩ разположени близо до границите на Русия

Авторът твърди, че подобни изследователски центрове, функциониращи дори в Съединените щати, преди това са се превърнали в източник на разпространение на инфекции: по-специално, става въпрос за изтичане на опасни вируси като антракс, птичи грип, ботулизъм и бруцелоза.

Политологът отбелязва, че през 2013 година от хладилната камера на научно-изследователската лаборатория в американският град Галвенстоун изчезва епруветка с опасния вирус Гуанарито, а през 2014 г. две биологични лаборатории, които загубиха проби от антракс и птичи грип, бяха затворени в САЩ.

Според думите на Мухин опасни лаборатории, които щедро се финансират от САЩ, съществуват и в други страни. В материала се посочва, че в света има 400 такива биобази.

С особена закономерност след разпадането на СССР, както уверява политологът, те се появяват близо до руските граници на териториите на постсъветските страни: в Украйна, Грузия, Таджикистан, Армения, Азербайджан, Казахстан, Узбекистан и Молдова.

«Освен това броят на лабораториите, създадени по периметъра на руските граници, нараства всяка година. Освен това не само географското разположение в близост до руските граници обединява тези лаборатории», пише Алексей Мухин.

Само в Украйна са разположени 15 лаборатории. Най-скъпият изследователски център в Одеса — струва на САЩ 3,48 милиона долара, останалите струват — от 1,5 до 1,9 милиона долара.

Фактът на съществуването на американските учреждения бе потвърден в посолството на САЩ в Киев.
Алексей Мухин смята, че така наречените мирни експерименти, провеждани зад стените на биологична лаборатория, редовно водят до катастрофални последици за украинците.

През 2011 година в страната бе регистрирана епидемия от холера (загинаха 33 души).

През 2014 година 800 души са заразени с холера.

През 2016 година 20 военнослужещи загинаха от грипоподобен вирус.
Сред цивилното население са разкрити 364 смъртни случая.
През 2019 година, както отбелязва Мухин в Украйна бушува морбили: 5371 украинци са заразени за 11 месеца, 2347 от тях са деца.

Авторът на статията отбелязва, че епидемиологичните ситуации с появата на американски изследователски центрове са се влошили в други страни. По-специално, огнища на епидемии, включително тези с неизвестен произход, се срещат в Узбекистан, а случаите на различни заболявания сред населението на Армения и Грузия зачестиха.

Според Пентагона създаването на мрежа от референтни лаборатории в САЩ в бившите съветски републики е насочено към предотвратяване на изтичането на щамове от микроорганизми в околната среда в тези страни, както и свеждане до минимум на шансовете за биологична атака срещу Америка. Въпреки това много експерти имат различно мнение, по-специално Алексей Мухин смята, че целта на Америка е да обгради Руската Федерация не само с войски, но и с био бази.

«Което, в случай на възможна военна заплаха, ще позволи бърз удар с най-непредвидимите и смъртоносни биологични оръжия.

И както знаем, новият вирус може да се разпространи много бързо и ефектите му върху хората плашат дори опитни лекари. Възможно е американците да създават просто биологични оръжия и етнически оръжия, насочени изключително към изтребване на руснаците и цялата славянска етническа група “, пише политологът.

Самата поява на COVID-19, която според много вирусолози е изкуствена, също е странна. Това не е ли доказателство за фаталната грешка на учени, които се опитаха да създадат оръжие в биологична лаборатория, отнела живота на повече от половин милион души по света? Най-лошото е, че това не е единствената лаборатория, която развива смъртоносни вируси. Много от тях работят под прикритието на безобидни изследователски центрове, които се занимават с научни експерименти в интерес на биологичната безопасност. Всъщност всичко стои съвсем по друг начин“, смята Мухин.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...