Външно министерство Русия обвини разузнаването на САЩ в наркотрафик

4 юли 2020-Нюз Фронт.

Американското разузнаване, обвиняващо Русия в заговор с талибаните, е замесено в трафика на наркотици от Афганистан, съобщиха от външното министерство на РФ.

Тези безброй откази от проектите, които бяха там, участието на същите прекрасни американски разузнавачи, които обвиняват нашите в нещо, в трафик на наркотици <…> Те имат самолети от Кандахар, от Баграм летящи, без да се проверяват никъде — до Германия, до Румъния. Такъв бизнес си имат. Всеки афганистанец в Кабул ще ви каже, дори един мързелив човек е готов да говори по тази тема, каза Замир Кабулов, директор на 2-ри департамент по Азия.Той отбеляза, че тази информация не е тайна за никого и всички, включително Афганистан, възприемат действията на американците като даденост.

 

Външно министерство Русия обвини разузнаването на САЩ в наркотрафик

Напомняме, че по-рано американското издание The New York Times обвини Русия в заговор с бойците от «Талибан». Разбира се, без каквито и да било доказателства или факти. След като публикацията набра шум президентът на САЩ Доналд Тръмп коментира, че в нея няма достоверна информация.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...