Владимир Путин след гласуването подписа указ за приемане на поправките в Конституцията на РФ

3 юли 2020-Нюз Фронт.

Президентът на Русия Владимир Путин подписа указ за приемане на поправките в руската Конституция; указът влиза в сила в деня на подписването му.

«Владимир Путин подписа указ» За официалното публикуване на Конституцията на Руската Федерация с в несените поправки в нея «, се казва в съобщение на уебсайта на Кремъл.
Според документа измененията в Основния закон на страната влизат в сила на 4 юли.

Владимир Путин след гласуването подписа указ за приемане на поправките в Конституцията на РФ

В четвъртък ЦИК на Русия обработи 100% от протоколите на общоруското гласуване за приемане на промени в Конституцията. За поправките са гласували 77,92% от руските граждани, срещу поправките-21,27%.
Избирателната активност състави 67,97%. Главата на Централната избирателна комисия на Русия Ела Памфилова нарече вота за Конституцията напълно легитимен.

 

Владимир Путин след гласуването подписа указ за приемане на поправките в Конституцията на РФ

Текст на Указа:

В съответствие с член 3 от Закона на Руската Федерация за изменение на Конституцията на Руската Федерация от 14 март 2020 г. № 1-ФКЗ „За подобряване на регулирането на някои въпроси на организацията и функционирането на публичните власти“ и Решение на Централната избирателна комисия на Руската Федерация от 3 юли 2020 г. 256 / 1888–7 „За резултатите от общоруския вот по въпроса за одобрение на изменения в Конституцията на Руската Федерация“ постаовявам:

1.Измененията в Конституцията на Руската Федерация, предвидени в член 1 от Закона на Руската Федерация за изменение на Конституцията на Руската Федерация от 14 март 2020 г. № 1-ФКЗ „За подобряване на регулирането на някои въпроси на организацията и функционирането на публичните власти“, влизат в сила на 4 юли 2020 година.

2. Федералната служба за сигурност на Руската Федерация осигурява официалното публикуване на Конституцията на Руската Федерация, както е изменена, на „Официален интернет портал за правна информация“.
3. Настоящият Указ влиза в сила в деня на неговото подписване.

 

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...