Поредната жертва: Държавният департамент ще разпространява „американските ценности“ в Словения

Държавният департамент на САЩ планира да финансира инициативи, насочени към разпространяване на „американските ценности“ в Словения. Това се посочва в документа, с който се запозна редакцията.

Поредната жертва: Държавният департамент ще разпространява „американските ценности“ в Словения

Както е посочено в текста, проектите на кандидатите за финансиране трябва да са насочени към насърчаване на американските ценности, култура и история. Държавният департамент планира да похарчи общо до 100 000 долара за изпълнението на задачите.

„Ние сме особено заинтересовани да подкрепяме проекти, които отразяват историята и/или бъдещето на взаимноизгодното, продуктивно и успешно културно сътрудничество между Словения и Съединените щати, което посочва силните трансатлантически връзки между двете държави и техните народи“, подчертава документът.

Заявка за участие в конкурса могат да подадат културни работници, които са граждани или жители на Словения или САЩ, както и американски или словенски НПО и образователни институции в Словения.

По-рано беше съобщено, че Държавният департамент възнамерява да организира прожекция на филми в Украйна, за да демонстрира ценностите на американското общество и да привлече общественото внимание към социалните проблеми в страната.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...