В Русия три прототипа на ваксината срещу коронавируса успешно преминаха изпитанията

Три прототипа на ваксината срещу коронавирусната инфекция от новия тип коронавирус успешно преминаха изпитанията, това заяви генералния директор на центъра по вирусология и биотехнология «Вектор» Ринат Максютов.

Това съобщиха средствата за масова информация от Русия.

В Русия три прототипа на ваксината срещу коронавируса успешно преминаха изпитанията

По-рано Александър Гинцбург, директор на Националния изследователски център по епидемиология и микробиология «Гамалей», заяви, че ваксината, разработена съвместно с руското Министерство на отбраната, ще защити от зарязаване с коронавирусната инфекция COVID-19 поне две години. Той каза това в интервю за вестник „Красная звезда“.

Той съобщи, че новият тип коронавирусна ваксина ще се въвежда в организма два пъти.

„Нещо повече, един и същ ген се въвежда на различни носители, което дава възможност не само да се получи защитен имунитет, но и да се получи за продължителен период от време“, обясни Гинцбург.

Той сподели, че това с голяма вероятност дава гаранции, че човекът, който е получил тази ваксина, ще бъде защитен от евентуално заразяване с коронавирус за най-малко две години. В същото време има вероятност ваксината срещу COVID-19 да действа и по-дълго», каза Гинцбург.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...