Нетаняху: Няма да допуснем военното укрепване на Иран в Сирия

Израел няма да допусне военното укрепване на Иран в Сирия и няма да позволи на Техеран да придобие ядрено оръжие, това заяви премиерът на Израел Бинямин Нетаняху по време на съвместната пресконференция със специалния представител на САЩ за Иран Брайън Хук.

Това съобщи ТАСС.

Нетаняху: Няма да допуснем военното укрепване на Иран в Сирия

По-рано иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф заяви, че Франция, Германия и Великобритания трябва да спрат да се преструват и да се признаят за съучастници на лидерите на Израел и САЩ, предаде РИА Новости.

«E3 (Германия, Франция, Великобритания) са съучастници на Тръмп и Нетаняху и не са в положение да дават съвети на Иран», заяви Зариф.

Според него тези страни не спазват съвместния всеобхватен план за действие, според който международните санкции трябва да бъдат отменени от Иран, при условие че републиката откаже да използва атома за военни цели.

По-рано държавният секретар на САЩ Майк Помпео заяви, че властите на САЩ ще прибегнат до всички възможни дипломатически инструменти за удължаване на оръжейното ембарго върху Иран, което изтича на 18 октомври 2020 г.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...