Дръзка светлинна проекция върху американското посолство (и видео)

Арт-група «Re:ванш» спретна дръзка светлинна проекция върху сградата на американското посолство. Върху сградата на посолството бе проектирано изображение на обложката на Конституцията на Русия на фона на Бил Клинтън, Борис Елцин и надпис «1993 г. Беше ваша…». След това на фасадата на сградата се появи изображение на руския народ и съобщението «2020 г. Ще стане наша!».

Дръзка светлинна проекция върху американското посолство (и видео)

На светлинната проекция се появяват изображенията на бившите президенти на двете страни: Бил Клитън и Борис Елцин, които се прегръщат.

Прегръдката се сменя със снимка на граждани на Русия, които вземат решението на внасяне на поправки в Конституцията на страната.

Надписите гласят «1993 година. Беше ваша…2020 г. Ще стане наша!».

След това се появява надпис с призив да се участва в гласуването.

Видео:

Така творците решиха да покажат, че е дошло време за позитивни промени върху заложените текстове в главния закон на Русия от 1990-те години.
„През 1993 г. танковете на Таманската дивизия нарисуваха картина с огън и сажди на фасадата на Дома на Съветите, — се казва в изявлението на «Re:ванш». — През 2020 г. нашите светлинни проекции използаха сградата на американското посолство като платно, върху което се е роди напълно друга картина.
Картина, даваща да се разбере, че на американските «бележки» от 90-те години в Конституцията на Русия им идва краят.
Русия отдавна вече не е криптоколония!», коментира художествения си проект авторът на акцията.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...