Борисов: «Пийте мента, глог и валериан, но спасете природата»

Премиерът Бойко Борисов разпореди проектът за Седемте рилски езера да бъде спрян. На заседанието на Министерския съвет министър-председателят изпрати вицепремиера Томислав Дончев и екоминистъра Емил Димитров-Ревизоро да видят какъв е този проект.

Борисов: "Пийте мента, глог и валериан, но спасете природата"

«Повече такива глупости да не се правят. Това са такива кътчета и места, че валяци, багери и чакъл, каквито и да са добронамерени подбудите, има начини и инструменти да се направи, да не дразни почитателите на природата. А и мен ме дразни, така че днес се организирайте», настоя Борисов.

Екоминистърът Емил Димитров увери, че проектът е спрян още вчера, а това, което се случва било с цел да наистина се спаси природата, а да мине по определени пътеки с парапети.

«В момента, в който започне да се прави защо се прави. Досега защо нямаше точно определени пътеки, а сега защо ще ги има. Багери и булдозери и аз не искам да има горе, а е предвидено с магарета и мулета да се качи чакълът. 

Тези пътеки трябва да ги има и лично аз ще съм много щастлив да ги спрем и след една година да кажете ама защо ги няма тези пътеки. Аз ще го замраза и по-достойните след мен да го направят тогава», отсече Ревизоро.

Съберете със зелените, нали уж всички милеем за природата. Пари има, отделили сме да се направи като хората, просто седнете и го уточнете. В началото няколко мои министри тръгнаха остро, след това се разбрахме с археолозите, работят прекрасно, изтъкна Борисов и настоя да се разберат с по-разбираем тон.

«Седнете на билков или липов чай, вземете си мента, глог и валериан и отидете и направете — пари сме дали за Седемте рилски езера да станат красота. Спасете природата и не се инатете. Не се инатете, ти можеш да го замразиш — ще го замразиш, парите ще отидат за друг проект, а защо — това ни е като перла. Разбирам те нали, но опитай и така», заръча Борисов на екоминистъра.

Това съобщи News.bg.

Коментари:

Зареждане ...