Само 10% от военния бюджет са достатъчни — Берни Сандърс с предложение как да се преодолее бедността в САЩ

30 юни 2020-Нюз Фронт.

Дойде време на Вашингтон да промени националните приоритети и да преосмисли самата структура на американското общество.

Това изявление направи демократът Бърни Сандърс, когото партията отстрани от президентската надпревара, за да даде път на Джо Байдън.
Според Сандерс, съвременната американска реалност е такава, че гражданите трябва да оцелеват в страна на социално неравенство, расизъм, полицейски произвол.
Освен това, наскоро списъкът се попълни с катастрофална епидемия и поредна икономическа криза.

 

Само 10% от военния бюджет са достатъчни - Берни Сандърс с предложение  как да се преодолее бедността в САЩ

„В тази връзка съм обезпокоен, че демократите и републиканците твърде дълго се обединяват в приемането на невероятно високи военни бюджети, като същевременно игнорират нуждите на най-бедните хора в нашето общество. Ако се отнасяме сериозно към промяната на националните си приоритети, няма по-добро място за начало от по-внимателно разглеждане на преизпълнения военен бюджет на стойност 740 милиарда долара, който се подготвя за гласуване в Сената тази седмица “, заяви демократът.

Той подчерта, че имайки предвид поправките на инфлацията, САЩ харчат повече за военни нужди, отколкото в разгара на Студената война или войните във Виетнам и Корея. Освен това, Пентагонът е единственото федерално ведомство, което не е преминало независим одит, когато военните корпорации правят огромни печалби.

Само 10% от военния бюджет на САЩ ще помогне за спасяването на най-бедните общности в цялата страна, заяви политикът.
В тази връзка той планира да измени Закона за одобрение на отбраната на държавата, за да намали финансирането за Пентагона със 74 милиарда долара.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...