Руският дълбоководен апарат от проекта 1855 «Приз» (и видео)


Дълбоководните апарати от проекта 1855 «Приз» се транспортират до мястото на провеждане на операцията с кораб-носител, след това те имат собствена автономност в рамките на 120 часа и далечина на плаването в рамките на 39 километра. Предназначени са за използването на дълбочина до 1000 метра.

Руският дълбоководен апарат от проекта 1855 "Приз" (и видео)

По-рано публикувахме кадри от тренировката по оказване на помощ на условно аварирала подводница, лежаща на дъното, в акваторията на Балтийско море с употребата на спасителния дълбоководен апарат от проекта 1855 «Приз» АС-26.

Припомняме, че корабите на Тихоокеанския флот на Русия проведоха учение в Японското море, в рамките на което атакуваха подводница на условен противник с дълбоководни бомби. Това съобщиха от пресслужбата на флота.

«Малките кораби против подводници «Советская Гавань» и «Кореец» с подкрепата на два самолета против подводници Ил-38 от морската авиация на флота в планирания район извършиха търсене на подводница на условен противник», цитира съобщението на ТОФ на Русия РИА Новости.

От пресслужбата добавиха, че корабите са извършили залп с дълбоководни бомби, след като са били потвърдени координатите на подводницата, използвайки хидроакустични средства.

В същото време ръководството по време на маневрите се е осъществявало от разрушителя «Бързи».

По-рано новобранците от армейския корпус на Черноморския флот на Русия проведоха обучение на тренировъчен полигон в Крим.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...