Изпитания на бойния робот «Маркер» в Русия

Бойният робот «Маркер» премина през изпитания във военния полигон в Русия Чебаркуле съвместно с военнослужещите от Централен военен окръг. Проверява се доколко комплексът е удобен и как качествено той помага да се решат поставените пред подразделението задачи.

Изпитания на бойния робот "Маркер" в Русия

По-рано бойният робот «Нерехта», заедно с четири други роботи, стана част от комплекса «Кунгас».

Комплексът се състои от пет робота: носим робот с тегло 12 кг, лек робот с тегло 200 кг, транспортируем робот с тегло до 2 тона, боен робот „Нерехта“ и роботизирана версия на десантен бронетранспортньор БТР-МДМ «Ракушка».

„За първи път разработчиците направиха възможно различните роботи да бъдат контролирани от една точка в рамките на една информационна мрежа“, съобщават руските СМИ.

Според ръководителя на военната мисия, отговарящ за тестовете на «Кунгас», полковник Леонид Масленников, роботите преминават през изпитания в 12-ти Централен изследователски институт на Министерството на отбраната.

„Преминахме тестове за въздействието на електропроводи, за статично електричество и за проверка на ефектите от удари на мълнии“, отбеляза Маслеников.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...