Георги Караславов: Кой разцепи и разедини обществото в условията на криза?

Когато те тресне горния, виждаш долния.

Една прекрасна сентенция, напомняща,че всички сме уязвими и да не се самозабравяме в гордостта и самочувствието си.

Някои политици и техните върли подгласници не вярваха на предупрежденията на НОЩ, протестираха истерично срещу мерките, неглижираха опасността от К19, търсеха всевъзможни конспиративни теории и заляха нета с фалшиви новини, подигравки, обидни прякори и вулгаризми, които допълнително нажежиха излишно обществото ни.

Объркаха го.

Всеки човек иска да чуе хубавото, но когато става въпрос за човешки живот, неможешда поставяш икономиката пред човешкия живот. Защото Негово Величество ЧОВЕКА създава икономиката и благата.

Георги Караславов: Кой разцепи и разедини обществото в условията на криза?
Искаха много политици и глашатаи наложените мерки и ограничения да отпаднат, един вид… видите ли, нарушавали са свободата на човека, да се отмени извънредното положение, да се даде свобода на българите да ходят, да се отворят заведенията и кръчмите, да работят без ограничения… защото К19 е конспирация, лъжа и дезинформация. Докато… К19 не се появи и в техните редови редици.

Дано не е с гръм и трясък.

Сега гледам и слушам как запяват друга песен. Нова дружна песен. Истинска. Но късно. Заразата е плъзнала, още малко и извън контрол ще излезе тя. Тихият убиец може да е във всеки от нас, без да го знаем.

Защото винаги сме опърничави.

Когато се каже «врат», крещят «не, шия»… и обратното. Машинално, без да се мисли.

Сега да видим какъв ще е камъка, който си слагаме на шията и колко ще издържим под тежестта му.

Георги Краславов

Коментари:

Зареждане ...