Цветанов: Ще се съюзя с всички, които са за ЕС и НАТО, против влиянието на Русия

«Новата политическа партия, която бих изградил, ще бъде на принципа: Не на лидерството!».

Цветанов: Ще се съюзя с всички, които са за ЕС и НАТО, против влиянието на Русия

Това каза пред БНР бившят втори от ГЕРБ Цветан Цветанов — председател на Евроатлантическия център за сигурност, който обяви, че ще създаде политически проект:

«Знам къде са грешките на ГЕРБ и това, което трябва да се предотврати в изграждане на един политически проект«, обясни Цветанов и добави:

«Партията е единственият начин да имаш своята представителност и да реализираш политическите амбиции, които имаш».

Цветанов посочи, че политическият проект, който ще създаде, ще бъде разположен център-дясно в политическото пространство и би си сътрудничил с всички политически формации, които изповядват евроатлантическите ценности и които гарантират демокрацията, правовия ред и всички реформи, които са неотложни:

«Валери Симеонов и «Обединени патриоти» гласуваха против сделката за Ф-16 и тук няма да можем да намерим своето припокриване, но същевременно Симеонов е защитник на това страната ни да запази своя суверенитет, като бъдем част от силна и обединена Европа и да ограничим руското влияние, което се засилва в България. Ето тук имаме силни допирни точки с Валери Симеонов».

Цветан Цветанов изказа недоверие в резултатите от социологическите проучвания, които не дават добър шанс на политическия му проект. 

Записи, снимки, скандали

«Институциите в страната трябва максимално бързо да се произнесат по всички теми, от които в момента всички български граждани се чувстваме омерзени», заяви бившият вицепремиер и министър на вътрешните работи.

Той коментира и недоверието в институциите, което демонстрира президентът Румен Радев, заявявайки, че не вярва в безпристрастността на прокуратурата:

«Подобно поведение по никакъв начин няма да създаде условия за консолидиране на обществото и за правенето на политики, в които да участват и опозицията, и управляващите».

По думите му колкото по-бързо има категоричен отговор за това, което е изнесено в публичното пространство, дали е вярно, или не е — това  ще намали както фалшивите новини, така и интерпретациите, които генерират публично напрежение.

Коментари:

Зареждане ...