Японски читатели: Грандиозен военен парад в Москва, Путин призовава народа към единство


Дори в празненствата, посветени на победата над Германия, Япония вижда желанието на Русия да покаже кой е собственик на «северните територии». Според NHK военният парад на Червения площад и призивът на Путин за единство е опит на президента на Русия да остане на власт. Вярно, японските читатели, за разлика от авторите на статията, дават точно този „опит“ за пример на собствените си власти.

Превод от NHK (Япония):

Японски читатели: Грандиозен военен парад в Москва, Путин призовава народа към единство

…Около 14 000 военнослужещи взеха участие в парада на Червения площад в Москва. Между гостите, присъстващи на трибуните и гледащи парада, се спазваше социална дистанция.

В речта си на тържественото мероприятие президентът Путин заяви:

„Ние успяхме да победим ужасното зло на фашисткия абсолютизъм. Нашият героичен народ, без да щади жертвите, продължи напред по пътя на честта и справедливостта”.

Путин призова всички руснаци към единство.

По време на парада бяха демонстрирани около 200 единици военна техника, сред които бяха най-новите системи за противоракетна отбрана, както и балистични ракети.

В речта си на парада губернаторът на Сахалин Валери Лимаренко каза:

„Винаги трябва да помним, че сме победители в последната война. Наш свят дълг към падналите във войната е да защитим границите на Русия.»

Така той отново подчерта, че според резултатите от Втората световна война „северните територии“ са руска територия.

Читатели:

kueno otsukuri
Аз съм против възхваляване на победите, но колко красиви моменти има в руските паради! И днес им се наслаждавах. Яснота, красота, съгласуваност. И каква военна музика!

FEL

Путин е «Райд он-кинг!» (Супермен на дракон — комична поредица, популярна в Япония с главен герой, подобен на Путин, който се движи с гол торс на дракон и мечка)

pearl 

Виждате ли тези шикозни лимузини на министъра на отбраната на Русия и на командващия на парада. Това е най-новият руски „Abrus Senate Cabriolet”. Как се възстанови руската икономика! Изминаха 30 години от краха на социализма — и ето резултатът.

sus

Путин спокойно би приел парада на кон. Той е страхотен ездач!

XSI

Браво на Путин. Успя да постигне промени в Конституцията.

Петя Паликрушева

Източник: https://www3.nhk.or.jp/news/html/20200624/k10012482471000.html?utm_int=news-international_contents_list-items_003

Коментари:

Зареждане ...