Сто и дванайсет с Covid-19 в България за последното денонощие

Сто и дванайсет са новите случаи на Covid-19 в България за последното денонощие при направени 1 528 пи си ар теста. Това показват официалните данни на Единния информационен портал към полунощ.

Сто и дванайсет с Covid-19 в България за последното денонощие
Коронавирус, снимка от микроскоп

Общият брой на регистрираните с коронавирус досега у нас е четири хиляди 625 души. Оздравелите са 18 души, починал е един пациент.

На този етап не се предвижда завишаване на противоепидемичните мерки в страната, посочи вчера министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

Днес се очакват резултати от PCR тестовете на всичките 750 служители в завода за автомобилни части в Смолян. Там през последните две седмици бяха установени 7 положителни проби за коронавирус.

„Заради здравето и спокойствието на служителите и техните семейства, тестваме целия колектив“, каза финансовият директор на завода Мария Кротка.

Всички разходи за извършване на PСR-тестовете са за сметка на работодателя, като резултатите от тях се очаква да станат известни по-късно днес.

Анализът на компанията показва, че най-вероятно пренасянето на инфекцията е станало извън предприятието. В производствените помещения и офисите се спазват всички разпоредби за противоепидемични мерки, спазва се дистанцията на производствените линии, предоставя се пакетирана храна, носят маски и ръкавици през цялото време на работа.

За да бъде ограничено разпространението на коронавируса, вчера цялото предприятие бе затворено за пълна дезинфекция. Третирани срещу заразата са и всички автобуси.

От понеделник се намалява обема на производство и ще се изпълняват само спешните поръчки.

Това се прави, за да бъде осигурено необходимото разстояние между работниците по време на производствения процес.

Коментари:

Зареждане ...