Скок на заразените: Полицейски час в Галена парк в САЩ

Американският град Галена парк, в източните покрайнини на Хюстън, щата Тексас, въведе полицейски час заради скока на новите случаи на коронавирус, предаде Ройтерс.

Скок на заразените: Полицейски час в Галена парк в САЩ

Кметът Есмералда Моя заяви, че се е вслушала в предупреждението на съдия Лина Идалго, която преди ден повиши заплахата за общественото здраве до най-висока степен.
„Изключително важно е да се продължи с добрата хигиена, да се стои вкъщи колкото се може повече, да се избягват ненужните пътувания и събирания и да се носят маски винаги, когато излизате от дома си“, посочи в изявление кметът Моя.

Полицейският час в 10-хилядния град ще бъде в сила от 22 ч. до 5 ч. всеки ден. Ройтерс отбелязва, че това е голяма стъпка назад в процеса на разхлабване на мерките в щата Тексас, който беше сред най-активните застъпници за възстановяване на икономическите дейности, засегнати от коронавируса.

Според преброяване на агенцията броят на потвърдените случаи на коронавирус в Съединените щати вече е над 2 и половина милиона. Над 125 000 американци са починали досега  от Covid-19, което е най-високият брой смъртни случаи от болестта в света. Това съобщи БНР.

Коментари:

Зареждане ...