Комунистите: Президентът трябва да изразява интересите на България, а не на НАТО, ЕС и САЩ

Павел Иванов: Интересите на България са противоположни на интересите на ЕС, САЩ и НАТО – бъдещето на България е в нейната независимост

Комунистите: Президентът трябва да изразява интересите на България, а не на НАТО, ЕС и САЩ
Февруарски протести

Съюзът на комунистите в България и Движение «Че Гевара» изразява следното становище:

„Президентът на България трябва да притежава характеристиките на народен водач, способен да защити националния суверенитет.

Президентът на България следва да изразява единството на нацията и да е независим от сенчести политически договорки и интриги.

Президентът е Президент на целия народ, а не на отделна партия или група от партии – той трябва да обединява, а не да разединява.

Изразяваме за пореден път становището, че нашата родина няма място в капиталистически държавни и военни структури като Европейския съюз и НАТО.

Бъдещето на България е в нейната независимост и в сътрудничеството с държави, които поставят интересите на всеки човек поотделно и на обществото като цяло над интересите на шепа едри бизнесмени.

Вярваме, че икономическата стабилност за държавата ни може да е следствие от икономическа стабилност за българските работници, а не да бъде икономическа стабилност за работодателската капиталистическа върхушка.

Днешната капиталистическа действителност се тресе от вътрешни проблеми, които се забелязват с просто око.

Разпадът на сегашната икономическа система е в ход.

Ние, като комунисти, изразяваме своето категорично мнение, че Президентът на България трябва да защитава интересите на България, които в днешното трудно време са на противоположни позиции с позициите на ЕС, САЩ и НАТО.

Време е капитализмът в България да бъде заменен със система, която да гарантира реална справедливост, свобода, сигурност и работа за целия български народ.

Президентът е Институцията, която трябва да обслужва НЕ интересите на НАТО, САЩ и ЕС, а да защитава гражданите от хаоса в капиталистическата икономика, да зададе нова траектория на политическия курс в обществото и да демонстрира пред света традиционната за българите любов към независимостта и свободата!“

Съюз на комунистите в България

Движение «Че Гевара»

Комунистите: Президентът трябва да изразява интересите на България, а не на НАТО, ЕС и САЩ

Коментари:

Зареждане ...