Извън контрол: «Заразявенето с вируса вече e дифузно, не може да се локализира»

Кметът на София Йорданка Фандъкова обяви, че има регистрирани заразени с новия коронавирус в 185-та детска градина в столичния квартал «Дружба«. Заразени са майки и деца.

Извън контрол: "Заразявенето с вируса вече e дифузно, не може да се локализира"

Няма положителни проби засега сред персонала. Кмът добави, че тестовете ще продължат и в понеделник. Директорката е уведомила родителите.

Градината утре ще бъде затворена, каза още Фандъкова, цитирана от Нова тевелизия.

Тя е притеснена от събирането на много хора на едно място в затворени пространства, каквито са и дискотеките. Столична община не е съгласувала провеждането на такива балове, но факт е, че заповедта на министъра позволява 50% от капацитета на заведенията да са заети.

Разбирам желанието на младите хора, че искат да се забавляват, но разчитам на това, че те си дават сметка, че е опасно и за тях, повече и за техните близки, допълни още Фандъкова.

«Мисля, че носенето на маски не пречи на никого да си върши работата, да се разхожда и дори да посещава културни и спортни мероприятия», добави тя. 

Фандъкова изрази съжаление, че София е градът с най-много новозаразени почти всеки ден, включително и днес 28 от общо 112 души.

«Специалистите казват, че заразяването е от дифузен тип и не може да се локализира. Трябва по-строг контрол и да разчитаме на дисциплината на всеки от нас», настоя тя.

Повечето случаи за радост са или леки, или без симптоми, което позволява болниците в София да се справят с тежките случаи, допълни столичната кметица. Това съобщи News.bg.

Коментари:

Зареждане ...