Руското външно министерство нарече статията на NYT за Русия в Афганистан провокация от американското разузнаване

27 юни 2020- Нюз Фронт.

Публикацията на изданието„Ню Йорк Таймс“, според която Русия тайно е предлагала на афганистанските бойци награда за убийството на военни коалиции, е провокация на американското разузнаване. Това заявиха в руското външно министерство в отговор на искане от ТАСС за коментар по тази статия.

Руското външно министерство нарече статията на NYT за Русия в Афганистан провокация от американското разузнаване

„Обърнахме внимание на поредния информфейк , лансиран от американската разузнавателна общност относно измисленото участие на руското военно разузнаване в поръчкови убийства на американски военни в Афганистан. Това непретенциозно хвърляне на невярна информация ясно илюстрира ниската интелектуална способност на пропагандистите от американското разузнаване, които вместо да измислят нещо по-достоверно, трябва да измислят подобни глупости. Какво друго обаче може да се очаква от разузнаване, което се провали с гръм и трясък 20-годишната война в Афганистан “, отбелязаха от дипломатическият отдел на Русия.

 

Външно министерство на РФ посочи участието на американското разузнаване в наркотрафика в Афганистан.

«Ако говорим за факти, при това общоизвестни факти, в Афганистан отдавна за никога не е тайна, че членовете на американската разузнавателна общност са замесени в трафик на наркотици, плащания в брой на бойци за преминаване на транспортни каравани, откати от договори за изпълнение на различни проекти, платени от американски данъкоплатци. Списъкът с техните действия може да бъде продължен «, — отбелязваха в министерството.

Руското външно министерство предположи, че подобни действия може да са свързани с факта, че американските разузнавателни служби „не харесват факта, че нашите и техните дипломати заедно допринасят за започването на мирни преговори между Кабул и талибаните“. «Техните чувства са разбираеми — не искам да губя гореспоменатите източници на» леви «доходи», подчертаха от министерството.

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...