Министър Петкова: Отвратена съм от Цветанов, не сме зависими от Русия

Правят се неверни внушения за бъдещето на АЕЦ «Белене». 

Министър Петкова: Отвратена съм от Цветанов, не сме зависими от Русия

Тази позиция изрази пред БиТиВи енергийният министър Теменужка Петкова по повод появилите се становища, че се налага ново лицензиране на площадката.

Към момента не се налага ново одобрение на ЕК. Няма да има държавни гаранции за втората атомна централа.

Отвратена съм от това, което чувам, подчерта министърът по повод обвинението на Цветан Цветанов, че тя, Бойко Борисов и Томислав Дончев са зависими от Русия. Винаги сме защитавали националния интерес, отчете Петкова.

Балкански поток е подкрепен от ЕК, както обясни тя и обясни, че правителството не е допуснало да загубим стратегическо място. Всеки има право да реализира своите политически тези, така енергийният министър коментира заявката на Цветанов да прави свой политически проект. ГЕРБ става по-силен, убедена е тя.

По-рано Цветанов заяви:

За зависимите от Русия политици Цветанов каза да се попитат Борисов, Теменужка Петкова и Томислав Дончев как се вземат решенията за енергийните ни проекти.  Договорирани ли са 90% от газа по «Турски поток» от Газпром? Как и с какви средства се изгражда Турски поток? Какви договорки са направени за АЕЦ «Белене»? — това са въпроси, които Цветанов зададе на Теменужка Петкова. Това съобщи News.bg.

Коментари:

Зареждане ...