„Спрете да укрепвате суверенитета на Руската Федерация“ — посочени са целите на намесата на САЩ в общонационалното гласуване по промените в Конституцията на Русия

26 юни 2020-Нюз Фронт.

Още през януари започна кампания, насочена към саботиране на гласуването за промени в Конституцията на Русия.

Това заяви ръководителят на комисията на Съвета на федерацията по защита на държавния суверенитет и предотвратяване на намеса във вътрешните работи на Руската Федерация Андрей Климов.

 

„Спрете да укрепвате суверенитета на Руската Федерация“ - посочени са целите на намесата на САЩ в общонационалното гласуване по промените в Конституцията на Русия

Според думите му „контролираните от Запада медии, социалните мрежи, както и различни неправителствени организации и активисти“ работят за дискредитиране „както на самите изменения в конституцията, така и на процедурата за общоруското гласуване“.

Сенаторът подчертава, че водещата роля в тази кампания е поета от Вашингтон, чиято цел е «спиране на укрепването на суверенитета на Руската Федерация».

Андрей Климов добави, че информацията за фактите на външна намеса ще бъде анализирана на ниво комисия, след което ще бъде предадена на компетентните органи.

Комисията на Съвета на Федерацията по защита на държавния суверенитет ще изпрати след 1 юли на компетентните органи данни за чуждестранна намеса в гласуването на Конституцията на Руската Федерация.

 

Очаквайте подробности по темата.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

 

Коментари:

Зареждане ...