Повече от 20 милиона случая на коронавирусна инфекция в Съединените щати

26 юни 2020-Нюз Фронт.

Ръководителят на CDC заяви, че к случаите на заразяване с коронавирусна инфекция в САЩ могат да са 10 пъти по-високи от съобщените.

Според директора на федералните Центрове за контрол и превенция на заболяванията, общият брой на хората, заразени с нова коронавирусна инфекция в Съединените щати, всъщност може да е най-малко 23 милиона случая, което е десет пъти по-високо от официалната медицинска статистика.

Повече от 20 милиона  случая на коронавирусна инфекция в Съединените щати

Служителят поясни, че изчисленията се правят на базата на кръвни проби, събрани от цялата страна, след което се проверява за наличие на антитела към коронавируса.
Според тези оценки, на всеки потвърден случай на заразяване с коронавирус в САЩ, десет души са с антитела към коронавируса.

 

В Съединените щати са регистрирани 39,327 нови коронавирусни инфекции са докладвани от държавните здравни служби в четвъртък — надминавайки предишния еднодневен рекорд от 38,115, който бе определен в сряда. Тексас, Алабама, Мисури и Невада отчитат ежедневни максимуми.
Броят на смъртните случаи също нарасна до около 2 500, тъй като Ню Джърси добави 1854 вероятни смъртни случаи към общата статистика.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...