Посолството на САЩ курира провокациите срещу гласуването на попровките в Конституцията на Руската Федерация

26 юни 2020-Нюз Фронт.

Структурите, финансирани от федералния бюджет на САЩ, са получили ясни инструкции за провеждане на кампания за дискредитиране на гласуването за промени в Конституцията на Руската Федерация.

Това пише журналистът Александър Малкевич в своя блог.Той отбелязва, че провокациите са били планирани предварително, а тяхното изпълнение е поверено на проамериканската организация Voice ( Глас).

В миналото тя вече е наблюдавана и засичана в провеждането на антиправителствени кампании, както и в получаване на безвъзмездни средства от Американската НПО «Национален демократичен институт», както и от Американската агенция за международно развитие.

Посолството на САЩ курира провокациите срещу гласуването на попровките в Конституцията на Руската Федерация

Прави впечатление, че в навечерието на всеруския вот представители на американското посолство пристигнаха в московския офис на организацията Voice.
Возилото на дипломатическата мисия беше видяно точно в сградата, в която се намира офисът на проамериканската структура.

Представителите на организацията не крият, че работят по специално разработена методичка.
По-специално, това потвърди началникът на регионалния клон на структурата в Курганския регион Михаил Кузовков

«От Глас сега се разпространяват методически препоръки за наблюдатели“-, каза Кузоков в телефонен разговор, който се появи в мрежата.

 

Там има няколко нюанса, които ме интересуват. Следните точки са посочени в методическите препоръки: когато по време на наблюдението, ако на сайта не се случи нищо и след това наблюдавате някакво нарушение, тогава, съответно, е по-добре да изчакате да се случи така, че да има някакъв информационнен повод, тоест, всичко това да бъде фиксирано.

Сега организацията се ангажира да разпространява дискредитираща информация в сайтовете на западните социални мрежи.

По-рано News Front съобщи, че след гласуването в Москва планират да публикуват доклад за чуждестранната намеса във вота.
Всеруското гласуване по закона за промени в Конституцията на Руската Федерация започна в четвъртък, 25 юни, в цялата страна. Според Указ на президента на Руската Федерация Владимир Путин основният ден на гласуването е 1 юли, но руснаците имат възможност да участват в референдума от днес.

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...