Полски читатели: САЩ ни използват като бездънна яма за печалба, а ние като овни купуваме всичко…


Изданието разказва какво вероятно ще бъде договорено във Вашингтон между Тръмп и Дуда. 2 хиляди американски военни, 30 самолета F-16, закупуване на хеликоптери от Полша, американски заем за изграждане на атомна електроцентрала. Читателите са скептично настроени към перспективите за това сътрудничество и се чудят кой ще плати за всичко това.

Превод от Gazeta (Полша):

Полски читатели: САЩ ни използват като бездънна яма за печалба, а ние като овни купуваме всичко...

Анджей Дуда и Доналд Тръмп ще се срещнат във Вашингтон в сряда, за да обсъдят присъствието на американските военни в Полша. Изданието твърди, че то знае подробности от плана за създаването на така наречения Форт Тръмп.

САЩ ще увеличат контингента си на полска територия не с около хиляда, а с около 2 хиляди допълнителни военни. Освен това се планира в Полша да се прехвърлят 30 американски изтребители F-16 и пет използвани транспортни самолети C-130.

Има информация, че темата за прехвърлянето от Германия в Полша на командния пост на 5-ти армейски корпус на армията на САЩ от Кентъки също ще бъде обсъдена. Анджей Дуда и Доналд Тръмп, според изданието, също могат да обсъдят перспективите за закупуването от Варшава от бойни вертолети и отпускането на американски заем за изграждането на полска ядрена централа. Има вероятност да се подпише съответен меморандум за намерения…

Коментари на читателите:

karburator_1:

А е бива ли да инвестираме в собствената си армия, която няма да се подчинява на чуждо правителство?

Krynolinka:

Това прилича на опит да се разцепи Европа. Нека по-късно Дуда да не се оплаква, че Тръмп го е използвал.

lob2:

Бих искал да попитам президента Дуда какво купуват американците от нас? Прави ми впечатление, че от страна на САЩ не виждаме приятелство, а само желание да правят добър бизнес: те ще ни продадат старо оборудване, а с нашите пари ще купят ново. Като икономист мога да кажа, че американците и Тръмп знаят как да търгуват. И ние?

facio60:

Ние купуваме, купуваме и купуваме. Не е нужен голям ум за това. Много по-трудно е да можеш да продадеш нещо. САЩ имат търговски дефицит, всички се опитват да прокарат износа си там. Само ние, като овни, купуваме от САЩ всичко.

justas32:

Управляващата партия иска да ни вкара във войната, само и само да запази властта си.

prezes_zoliborza:

Ще вземаме заем за АЕЦ, за F-35 и т.н., общо около 100 милиарда долара. Вече броите ли парите в портфейлите си?

Петя Паликрушева

Източник: https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,26055593,jak-bedzie-wygladal-front-trump-dgp-wiecej-zolnierzy-i-do.html

Коментари:

Зареждане ...