Масирана чужда намеса в гласуването за Конституцията в Русия: НАТО активизира платените си агенти!

Каква работа имат спецслужбите на НАТО в руското гласуване за промените в Конституцията?

В Русия започна гласуване за поправките в действащата Конституция на страната. Това е абсолютно открит, напълно демократичен процес, който без всякакво съмнение е вътрешна работа на Русия и се отнася само до руските граждани.

Масирана чужда намеса в гласуването за Конституцията в Русия: НАТО активизира платените си агенти!

Защо чуждестранни, на първо място западните спецслужби си позволяват активно да се намесват в процеса?

И използват за целта същата тази Украйна, в която западните спецслужби вече запалиха антируския пожар?

Ето какво пише руският журналист Александър Малкевич:

«На база решението на регионалното командване на НАТО в базата на четирите Центъра за информационно-психологическо обезпечаване на Силите за Специални операции към Министерството на отбраната на Украйна са разположени щабове за активно противодействие на изборния процес на територията на Русия.

За реализирането на активната подривна дейност на старши командния състав на 16-ти и 72-ти центрове за информационно-психологически операции към МО на Украйна след съгласуване с командните офицери от НАТО и, както се предполага, със сътрудниците от междудържавния център за киберсигурност на НАТО, е разработена активна програма за дезинформация в интернет.

Използвайки достъпен инструментариум, състоящ се от съмнителни еднодневни сайтове, псевдо-СМИ, които нямат съответния лиценз, а също в отворени групи в рускоезичния сегмент в социалните мрежи, в украинските «бот-ферми», се извършват регулярни публикации, насочени към внушението гражданите на Русия да игнорират процеса на гласуване за поправките в Конституцията, както и да се формира протестно гласуване.

Какви инструменти се използват?

Изкривява се и се мащабира статистиката на заболелите и починалите от Covid-19 в Русия.

Сплашват: «Не ходете да гласувате, в противен случай ще умрете».

Извършват се опити да се формира сред аудиторията мнение, че властта уж игнорира и умишлено занижава мащабите на епидемиологичната заплаха, за да повиши гласуването.

Компилират се и се създават фалшиви укази и разпореждания от лица, които уж представляват териториалите органи на изпълнителната власт в Русия, уж задължаващи сътрудниците на подведомствените държавни учреждения не само да вземат участие в изборите, но и да потвърдят своето участие документално чрез видео или снимка.

Публикуват се призиви за организирането на протестно гласуване, обосновавайки се с това, че властта уж иска да възстанови монархията в Русия.

Активно се разпространяват в руския сегмент в Интернет публикации против властта въобще и конкретно против Конституцията.

Напълно се игнорира обстоятелството, че всеки гражданин на Русия може да има свое мнение и свои собствени въпроси.

Важно е да се осъзнае, че стотиците и хиляди «горещи постове», които активно се лансират в Мрежата — това е «външно въздействие». Което, между другото, се плаща от чужбина».

Западът се отнася избирателно към запазването на демокрацията и често се опитва да опрадае собствените си грешки с руската намеса.

Но, както виждаме, гръмките дела, като например разследването на специалния прокурор Мълър, не завършиха с нищо.

Комисията така и не отри никакви доказателства за руска намеса.

Враговете на Русия се опитват да създадат хаос в страната.

Това не бива да се случи!

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...