«Истинското съкровище» на руската армия, способно да отблъсне всяка атака на САЩ

26 юни 2020-Нюз Фронт.

Зенитните ракетно комплекси С-500 » Прометей» (55R6M Triumfator-M), чието серийно производство ще стартира в Руската Федерация във второто полугодие на 2020 година са „истинско съкровище“ на въоръжените сили на Русия, благодарение на което Москва може да създаде най-мощната система противовъздушна отбрана в света.
Така смятат експертите на китайското издание Sohu, които са уверени, че системата за противовъздушна отбрана С-500 анулира шансовете на САЩ да извършат масирана атака с бомбардировачи.

"Истинското съкровище" на руската армия, способно да отблъсне  всяка атака на САЩ

Руската система С-500, както отбелязват китайските експерти, успява да прихване всички съществуващи цели, така че няма да е трудно да отблъсне атака на американски самолет в случай на пълномащабен военен конфликт.

«Ако Вашингтон реши да нанесе удар върху Русия с помощта на бомбардировачи, той ще претърпи смазващо поражение, тъй като Москва разполага с най-новите противоракетни ракетни системи С-500, способни да отблъснат какъвто и да било въздушен удар», пише авторитетното китайско издание.

Точните характеристики на С-500 все още се пазят в тайна, затова китайците нарекоха най-новите руски ЗРК „загадъчно оръжие“. Някои характеристики обаче са известни — например има доказателства, че С-500 ще може да атакува цели в космоса — по-специално сателити с ниска орбита. Плюс това, системата С-500 ще може да поразява бойни глави на хиперзвукови ракети.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

 

Коментари:

Зареждане ...