Френски читатели за Парада на Победата: «Немците се сражаваха преди всичко срещу руснаците, САЩ поглеждаха иззад завесата»

Читателите на вестник «Фигаро» реагират на статия, чийто автор твърди, че само Путин взема решенията в Русия, а парадът е милитаризъм. Но читателите отговарят: Путин има правото да припомни, че светът е спасен от Червената армия, а процентът на жертвите на Ковид-19 в Русия е много по-малък, отколкото във Франция.

Превод: 

Френски читатели за Парада на Победата: "Немците се сражаваха преди всичко срещу руснаците, САЩ поглеждаха иззад завесата"

Читателите на френския вестник Figaro живо реагират на статията за парада на победата. Тя е публикувана под заглавието „Владимир Путин демонстрира военната мощ и патриотизма на руснаците“.

Gentilhomme — Vieille Canaille 84

Страхотен парад, не като нашия на 14 юли.

Jda1429

Путин има всички основания да напомня на хората, че СССР унищожи германската армия през 1941-1945! Ние пред цялото време чистим обувките на американците за техните действия в Нормандия. Но не забравяйте, че американците пристигнаха в края на драмата. Тоест, във времето, когато руснаците вече нанесоха няколко тежки поражения на германците и се придвижваха към Берлин.

Американците-приспособленци влязоха в Европа срещу волята си и със сигурност не го направиха от великодушие. Те бяха водени от икономически и политически причини.

Когато американците се присъединиха към войната, немската армия вече беше армия от инвалиди, нямаше нищо общо с Вермахта от 1940 година. И, разбира се, не можеше да се сравни с германската армия на източния фронт, с която Хитлер безуспешно се опитваше да спре руското настъпление.

Anand

Нацистите загубиха битката при Сталинград, където от германската армия направиха котлети. Американците поглеждаха внимателно иззад завесата, за да приджобят всички дивиденти от победата на руснаците, а след това да припишат на себе си престижа на победата.

liberté15-19

Германците се сражаваха предимно с русаците и това улесни десанта на съюзниците във Франция. Руснаците обичат страната си … Френските лидери, като социалиста Оланд, напразно обърнаха гръб на Русия. В резултат Русия започна да се обръща към Китай.

Петя Паликрушева

 

Коментари:

Зареждане ...