F-35A не може да лети в условия на буря, край на доставките

Американският изтребител F-35A Lightning не може да лети в условия на буря. Откриването на неизправност в бордовата система за генериране на инертни газове (OBIGGS) доведе до ограничаване на полетите и спиране на доставките на изтребителите от пето поколения F-35.

F-35A не може да лети в условия на буря, край на доставките

Припомняме:

Полша купува 32 многофункционални самолета F-35 за своите въздушни сили. Министърът на отбраната с гордост нарича това историческо събитие, подчертавайки, че това е стратегия на възпиране: потенциалният противник ще знае, че поляците имат с какво да отговорят на удара му. Читателите се присмиват на министъра си.

Превод от Wirtualna Polska (Полша):

Полски читатели: Тези наши F-35 могат само да разсмеят Путин до сълзи

В понеделник ръководителят на полското министерство на отбраната Мариуш Блащак обяви, че в петък в Демлин ще бъде подписан договор за закупуването на 32 многофункционални самолети F-35 за полските военновъздушни сили, които ще струват 4,6 милиарда долара.

„Утрешният ще влезе в историята на полската армия. Полша никога досега не е имала такава модерна технология, тези самолети нямат равни на себе си», заяви министърът по полското радио.

На въпрос защо Полша реши да направи такава покупка, Блашак отговори, че «става въпрос за възпиране». „Потенциалният противник трябва да е наясно, че ако атакува Полша, той ще получи отговор, защото тези самолети могат да дадат такъв отговор“, обясни той.

Какъв противник има предвид, политикът не уточни.

„Всички знаят това много добре“, добави той.

Блашак подчерта, че „започваме 2020 г. с мощна стъпка, укрепвайки нашите въоръжени сили“, само представителите на елитния световен клуб притежават такива машини.

„Купихме самолетите на добра цена, на същата цена, на която Белгия придоби подобни машини“, каза той.

Коментари на читатели:

Полски читатели: Тези наши F-35 могат само да разсмеят Путин до сълзи

Tymek: Никога не съм чувал такива глупости през 68-те си години. Заплашени ли сме от Словакия? Тези самолети могат само да накарат Путин да се смее до сълзи. Нямаме пари за здравната система, а правителството купува самолети за милиарди.

Кubа: Кой се каним да сдържаме? Украинците, чехите, руснаците или може би германците? Разрушихме отношенията си с всички.

defiladowy F35: Русия има 750 изтребителя, както и 93 изтребителя Су-34.

Emeryt: Министърът на отбраната Блащак се държи като малко дете, мечтае за власт. Кой ще плашат нашите F-35? Това е нелепо, не сме в състояние да се противопоставим на нито един враг. Нашата армия съществува само на хартия, няма да може да сдържи агресора повече от 24 часа.

Петя Паликрушева

Източник: https://wiadomosci.wp.pl/mariusz-blaszczak-o-kupnie-f-35-chodzi-o-odstraszanie-minister-mowi-o-ewentualnym-przeciwniku-6473182051370625a

Коментари:

Зареждане ...