Арести в отдел Наркотици в ГДБОП: «Разкритите данни са срамни»

Началник на отдел Наркотици в ГДБОП наркотици е в ареста заедно с други двама от службите след получен подкуп. В ареста а и висш служител на същата дирекция и още един служител на МВР.

Арести в отдел Наркотици в ГДБОП: "Разкритите данни са срамни"

Новината бе съобщена на брифинг в МВР от главният прокурор Иван Гешев и вътрешния министър Младен Маринов. Още в началото на брифинга Гешев предупреди, че ще отговорят на малко въпроси и то само по темата.

Операцията по задържането им е започнала вчера, след 17 часа. И в момента се претърсват обекти и жилища.

Разследването е за организирана престъпна група за подкупи, упражняване на логистика в полза на други ОПГ, които са се занимавали с наркотрафик и разпространение на наркотици у нас, но и не само на територията на България.

Главният прокурор Иван Гешев определи дейността им като «чадър» и подчерта, че задържаните служители са изпълнявали и функции, били са основни точки за контакт с партньорите ни в чужбина за противодействие на наркотрафика.

Главният прокурор заяви и че познава арестувания висш служители на МВР и то още от 90-те години. Затова и в личен план е потресен и изключително разочарован.

Такъв арест и такова разкритие «не се е случвало в новата история на България», заяви Гешев и увери, че прокуратурата и МВР ще са безкомпромисни към всякакви случаи на нарушения и престъпления, независимо от кого са извършени. Не правим разлика кой ги извършвал, увери главният прокурор.

По думите му важно е «да си изчистим къщичката».

Разкритите данни до този момента са «меко, много меко казано, притеснителни, да не кажа срамни», коментира Иван Гешев, но отказа да предостави повече конкретни факти по разследването. Такива ще бъдат изнесени допълнително от спецпрокуратурата, съобщи News.bg.

Коментари:

Зареждане ...