The Times/Путин: „Слава на героите! Ура!»

На парада на Победата в Москва за първи път взеха участие арктическият танк Т-80БВМ, огнеметната система ТОС-2 «Тосочка» и зенитно-ракетната система С-350 «Витяз», съобщава The Times. Към руския лидер Владимир Путин на мероприятието се присъединиха лидерите на бившите съветски държави, такива като Беларус, Казахстани Узбекистан, а също президентът на Сърбия Александър Вучич.

The Times/Путин: „Слава на героите! Ура!"

Русия демонстрира сила и най-новите си оръжия по време на парада за Деня на победата, който руският лидер Владимир Путин наблюдава на Червения площад в Москва, съобщава The Times.

Изданието припомня, че първоначално парадът е бил планиран за 9 май, но е бил отложен поради избухването на коронавирус.

„Слава на героите! Ура!» — каза Путин на 24 юни на парада, по време на който в марш по Червения площад в чест на 75-годишнината от победата на СССР над нацистка Германия преминаха около 14 хиляди войници и военна техника.

The Times/Путин: „Слава на героите! Ура!"

Наред с танковете от Втората световна война, като T-34, Русия демонстрира последните попълнения на въоръжените си сили.

Както отбелязва The ​​Times, Русия отново е отворила военните бази в Арктика на Съветския съюз и е укрепила Северния флот на фона на стремежа на Кремъл да разшири присъствието си в региона.

Танкът T-80BVM беше разположен на арктическите военни бази през декември. Машините са пригодени да работят в арктически условия — газотурбинните двигатели работят дори при 40-градусов студ.

Беше демонстрирана и новата противоракетна ракетна система С-350 «Витяз». Създадена за противодействие на тактически балистични и крилати ракети, както и за вражески самолети, С-350, според някои анализатори, е била разположена в Сирия за провеждане на тестове. Като потенциални купувачи на системите са посочени Индия, Армения и Виетнам.

За първи път във военния парад в Москва участва най-новата система ТОС-2 «Тосочка».

Десетки военни самолети също прелетяха над Червения площад, включително изтребителите Су-35, които участваха във военните операции в Сирия.

Петя Паликрушева

Източник: https://www.thetimes.co.uk/article/putin-oversees-show-of-strength-at-victory-day-parade-q8hlcl3t9

The Times/Путин: „Слава на героите! Ура!"

Коментари:

Зареждане ...