Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет излезе с остра декларация срещу Божков

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет излезе с остра декларация по повод днешната публикация във Фейсбук на разследвания за 18 престъпления Васил Божков.

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет излезе с остра декларация срещу Божков

Намиращият се в Дубай бизнесмен твърди, че служители на Националната агенция за приходите са били подложени на натиск заради неговото разследване.

Публикува и снимки на наблюдаващия делото прокурор Ангел Кънев.

В позицията си съдебните кадровици заявяват, че «незаконното проследяване и заснемане, както и публикуването на снимки на прокурор от Специализираната прокуратура при изпълнение на служебните му задължения е груб и недопустим натиск по отношение на конкретния магистрат и срещу независимостта на Прокуратурата». 

В позицията пише, че са очаквали, че действията на държавното обвинение срещу корупцията и организираната престъпност ще предизвикат опити за политически, икономически, медиен, а вече и криминален натиск.

Съдебните кадровици застават твърдо зад «безкомпромисни действия на Прокуратурата срещу всеки опит за натиск, без значение кои са поръчителите и изпълнителите на подобни деяния».

„Времената са променени. Някои хора са застинали в 80-те и 90-те години, когато общественият и политически живот се въртеше около Магурата», каза по повод публикуваните от Божков снимки на прокурор Ангел Кънев и направените внушения за натиск, главният прокурор Иван Гешев.

Това съобщи БНР.

Коментари:

Зареждане ...