ФСБ предотврати провокация на парада на Победата

Медиите съобщават, че един от участниците в парада е започнал да вика срещу сътрудниците на службите за сигурност преди самото започване на Парада на Победата вчера на Червения площад в Москва. Представителите на ФСБ се опитали да изяснят подробности около евентуално замислената от него провокация след задържането на войника.

ФСБ предотврати провокация на парада на Победата

 

Парадът на Победата в Москва не мина без инцидент. На мероприятието можеше да се случи сериозно произшествие. Но то бе предотвратено навреме от сътрудниците на ФСБ. В последния миг от парадното шествие един от войниците бе изведен от строя. Преди това той започна да се държи странно. Младият човек започна да вика, че ненавижда ФСБ, а след това разби с автомат прозорец на автомобил на ФСО.

Пълна информация за личността на виновника на този етап няма. Известно е, че той е от военна част № 61889. Казва се Никита Игориевич Е.

Сътрудниците от ФСБ продължават да изясняват детайли около случилото се.

Очевидно младият човек не осъзнавал какво може да направи, ако не е бил задържан.

Спрямо него ще бъде възбудено наказателно дело.

Понастоящем той е задържан. На въпроса какво е искал да направи на Червения площад, младият човек на този етап мълчи.

Telegram-канала показа снимка на младия човек, който е седнал, завързан на стол. Отбелязва се също, че задържаният се е разстроил, защото не са му позволили да вземе участие в парада.

Но го заплашва наказателно дело.

Т.е. «инцидентът на века» се свижда до това, че войникът се е скарал с охраната на финалната проверка на джобовете, бил е изведен от военната част точно преди излизането на частта му на Парада.

В резултат войникът, който половин година се е подготвял за парада, психясал и разбил стъклото с автомат.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...