76 Су-57 ще попълнят руската армия

Представителят на руската корпорация «Ростех» заяви за «Интерфакс», че програмата за Су-57 се реализира в съответствие с утвърдения график за работа.

«В ход е изпълнение на държавния договор за доставката на 76 самолети, за тази година се планира доставката на серийния самолет», отбеляза събеседникът на агенцията.

76 Су-57 ще попълнят руската армия

Разработката на новите средства за поразяване за изтребителите Су-57 е завършена, съобщи за «Интерфакс» представителят на «Ростех». Самолетът ще може да използва голямо количество нови средства за поразяване.

«Част от тях вече са създадени, други все още се разработват», заяви представителят на корпорацията.

САЩ са обезпокоени от съобщенията, че перспективният руски изтребител Су-57 може да получи безпилотен режим. За това пише списанието Popular Mechanics.

Авторът на публикацията се чуди как този изтребител ​​може да стане безпилотен.

„Или Су-57, използван за безпилотни изпитания, е двуместен вариант, или самолетът се управлява дистанционно с помощта на софтуер“, се казва в публикацията.

Според изданието руската авиационна индустрия изостава от чуждестранните конкуренти в разработването на безпилотни летателни апарати. В същото време «Москва се бори да навакса изпуснатото», се казва в изданието.

Журналистът отбелязва, че наред с други неща, става въпрос за факта, че Су-57 отработва съвместни действия с дрона С-70 „Охотник”.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...