Владимир Путин взема Украйна под строг надзор

24 юни 2020-Нюз Фронт.

Изявленията на президента на Русия Владимир Путин за руските исторически територии, станали част от други държави след разпадането на СССР, са послание, че тези земи са в зоната на руското внимание.
На първо място, думите на президента се отнасят за Крим, който е върнат в историческата си родина.Това заяви в коментар пред изданието «PolitNavigator» политическият анализатор Сергей Михеев.

 

Владимир Путин взема Украйна под строг надзор

„Смятам, че този подход е абсолютно справедлив, защото всички много добре знаят, че по време на създаването на СССР трансферът на земя беше много активен, а Ленин, болшевиките и следващите ръководители на Съветския съюз се ръководеха изключително от политически съображения, без да вземат предвид нито националната им структура, нито историческата принадлежност.

Второ, считам, че това означава, че Русия твърди поне, че всички тези територии са зона на нейните интереси, те са в нашата зона на внимание. Това не означава, че утре ще ги вземем от някой или нещо подобно, но те са в нашата зона на внимание.

И последно,това очевидно е отговорът на всички въпроси за Крим, защото Крим е последният пример от гледна точка на трансфера на земя. Той беше напълно доброволен и това беше признато след това. Затова смятам, че това се отнася до Крим, ако говорим за днес “, каза Михеев.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...