Невъзможно е даже да си представим какво би станало със света, ако не беше Червената Армия- Владимир Путин

24 юни 2020-Нюз Фронт.

Владимир Путин се обърна към руските граждани по време на парада на Червения площад в чест на 75-годишнината от Победата във Великата Отечествена война.

Президентът на Русия Путин отбеляза, че победата във Великата отечествена война определи бъдещето на планетата за десетилетия напред.

Владимир Путин обърна внимание на факта, че на 24 юни 1945 година се е състоял Парад на победата.

Невъзможно е даже да си представим какво би станало със света, ако не беше Червената Армия- Владимир Путин

«Това е парад в историята, триумф на безпрецедентна сила, като триумфът на доброто над злото, мира над войната, живота над смъртта», каза президентът на Русия.

Невъзможно е даже да си представим какво би станало със света, ако не беше Червената Армия- Владимир Путин

Държавният глава подчерта, че днес всеки склонят глава пред падналите герои от войната, които са дали живота си за спокойно небе над главата.

„Винаги ще помним, че нацизмът беше съкрушен от съветския народ на милиона хора от различни националности от всички републики на Съветския съюз.

На фронта и в тила, на партизански подполия и полета, те се бореха и трудиха по законите на мъжетсвото и единство, защитаваха и отстояваха земята си, продължиха да се сражават, освободиха европейските държави от нашествениците, сложиха край на страшната трагедия на Холокоста, спасиха народа на Германия от нацизма от неговата смъртоносна идеология, и е невъзможно да си представим какво щеше се случи със света, ако Червената армия не го защити тогава “, напомни руският лидер.

Президентът на Русия заяви, че милиони съветски войници са загинали, освобождавайки света от нацизма.

Наш дълг е да помним това. Не забравяйте, че съветският народ е водил основната борба срещу нацизма, подчерта президентът на Русия Владимир Путин.

„Именно нашият народ успя да победи ужасното тотално зло, разгроми над 600 дивизии на врага, унищожи 75% от общия брой самолети, танкове, артилерийски части на противника.
И до края, до победната точка, той премина своя героичен, праведен, безкрайно жертвен път ”, заяви държавният глава на Руската Федерация.

 

Освен това руският лидер заяви, че днес по особен начин се чувства колко е важно да се укрепи приятелството и доверието между народите.

Само заедно можем да защитим света от глобални заплахи, сподели Владимир Путин.

„Нашата благодарност към вас, нашите скъпи ветерани, е неизмерима.
С живота си, с вашата съдба сте доказали колко е важно да да
се защитават ценностите на мира, хуманизма и справедливостта. Ще направим всичко по силите си, така че споменът за вашите героични постижения никога да не избледнее.

Това е дълг на нашата съвест и нашата отговорност към настоящето и бъдещето. Слава на поколението, което победи нацизма, слава на героите от Втората световна война! Ура!» — обобщи Владимир Путин.

 


Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...