Извадиха затрупаните в тунел „Железница”

Трима души бяха затрупани при срутване в новостроящия се тунел „Железница” на магистрала „Струма”. Всички са извадени и са откарани в Благоевградската болница.

Извадиха затрупаните в тунел „Железница”
Възникналото срутване на скална маса при изграждането на тунел «Железница» е станало при забоя от южната страна.Снимка: БГНЕС

Около 10:40 часа е получен сигналът за срутването в едната тръба на строящия се тунел, който е част от автомагистрала «Струма».

По официална информация на консорциума, изграждащ съоръжението, скална маса се е срутила по време на изкопни работи и е затрупала трима от работниците.

Леко пострадал е и багеристът, който е работил на място. Веднага е организирана спасителна операция с пет медицински екипа, пожарни коли, както и спасителни групи от самата фирма.

Полицията отцепи целия район. Тримата пострадали са транспортирани в Благоевградската болница, като в момента се правят обстойни прегледи, за да се уточни какво е състоянието им, но няма пряка опасност за живота им.

На мястото на инцидента пристигат министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски, а Инспекцията по труда и полицията вече започнаха проверка.

Аврамова и Терзийски инспектираха строителството и преди няколко седмици. Използват се модерна технология, но работата и теренът са рискови.

Извадиха затрупаните в тунел „Железница”

На три смени се работеше при прокопаването на новостроящия се тунел.

Изпълнител на «Железница» — най-дългия шосеен тунел у нас, е Консорциум «АМ Струма тунел 2018», в който участват: «Джи Пи Груп» , «Глобал кънстръкшън» и «ВИА План».

Стойността на договора е над 185 млн. лв. без ДДС.  Изграждането му започна в края на октомври миналата година. По проект обектът трябва да е готов в началото на 2022 г.

Това е вторият инцидент на новостроящия се тунел — в началото на февруари тази година работник пострада леко при връзване на арматура.

Подробна информация, актуална към 11:15 часа, чуйте от звуковия файл.
Включване на Кети Тренчева в предаването »Хоризонт до обед» — 11:15 часа
Строежът на тунел „Железница“ на автомагистрала „Струма“.

Коментари:

Зареждане ...