Русия възрази на наличието на символика на Китай на консултациите със САЩ във Виена

Руската страна възрази срещу присъствието на китайски символи на срещата между Русия и САЩ във Виена за стратегическата стабилност.

САЩ искаха да поставят знамената и на трите държави, за да подчертаят, че тези преговори, от гледна точка на американската страна, трябва да бъдат тристранни.

Виена е домакин на руско-американските консултации относно стратегическата стабилност.

На срещата присъстват заместник-министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Рябков и специалният представител на президента на САЩ за контрола над въоръженията Маршал Билингсли. Това съобщиха журналисти от мястото на събитието. Снимките са на журналисти от мястото на събитието.

Русия възрази на наличието на символика на Китай на консултациите със САЩ във Виена

Русия възрази на наличието на символика на Китай на консултациите със САЩ във Виена

По-рано съобщихме, че специалният представител на президента на САЩ за контрола над въоръженията Маршал Билингсли и заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков ще проведат преговори за контрола над въоръженията в Австрия на 22-23 юни.

Русия и САЩ ще обсъдят контрола над въоръженията на 22-23 юни

Това се посочва в съобщението на сайта на Държавния департамент на САЩ.

«Билингсли ще замине за Австроя на 22-23 юни, за да обсъди на среща със заместник министъра на външните работи на Русия Сергей Рябкв взаимно съгласувани теми, касаещи бъдещия контрол над въоръженията», се посочва в текста.

Отбелязва се, че САЩ са изпратили също покана на Китай за участие в дискусията.

Маршал Билингсли заяви по-рано, че всички ядрени арсенали на Русия и Китай трябва да бъдат включени в новото споразумение за контрола над въоръженията.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...