Драстично увеличение на заразените в окръг в Германия, връщат карантината

Общественият живот в германския окръг Гютерсло се ограничава отново драстично заради увеличението на случаите на коронавирус, свързани с местна кланица, предаде ДПА.
Новината съобщи регионалният премиер на западната германска провинция Северен Рейн — Вестфалия, Армин Лашет. Това е и първият случай, в който германски регион връща карантинните мерки, след като през последните седмици властите започнаха постепенно да ги разхлабват, отбелязва ДПА.

Драстично увеличение на заразените в окръг в Германия, връщат карантината
«Връщаме ограниченията за (социалните) контакти, както през март», каза Лашет на пресконференция, цитиран от Ройтерс. «Това е превантивна мярка», допълни той.

Огнището в Гютерсло дотук е «най-голямата поява на инфекцията», наблюдавана в Северен Рейн — Вестфалия и в Германия изобщо, каза Лашет. Той обаче отбеляза, че в огромната си част случаите са сред работниците от кланица и месопреработвателен завод на компанията «Тьонис». Само 24 от случаите са доказани при хора, които не работят там.

Над 1500 работници са с положителен тест за коронавируса по данни от снощи.
Върнатите ограничителни мерки ще наложат да бъдат затворени фитнесите, кината и питейните заведения, както и да бъдат отменени редица културни събития.
Лашет обеща и полицията да следи за спазването на домашната карантина на хилядите работници на «Тьонис», като при нужда ще бъде използвана сила, отбелязва ДПА.
Районът на Гютерсло ще остане под карантина до 30 юни.

Източник: Дюселдорф, БТА

Коментари:

Зареждане ...