В САЩ се използват същите технологии на цветни революции, както в Украйна и Грузия

22 юни 2020-Нюз Фронт.

В интервю за изданието Ukraina.ru американистът Дмитрий Дробницки направи аналогии между настоящите протести в отделни американски градове и държавните преврати в постсъветските страни

В Сиатъл протестиращите завзеха полицейското управление, окупираха кметството, оградиха шест градски блока и ги провъзгласиха за автономната зона на Капитолийския хълм (по-късно преименувана на организиран протест на Капитолийския хълм в Сиатъл), който не влиза в състава на САЩ, там не се допуска полиция, раздава се безплатна храна, а територията се охранява от хора с оръжия в ръце.

Някои експерти сравняват случващото се с украинския Майдан.

 

В САЩ се използват същите технологии на цветни революции, както в Украйна и Грузия

„Това е приблизително една и съща технология: определена зона на голям мегаполис, която е изключително под контрола на протестиращите, тоест не е под контрола на властите, привлича вниманието на пресата. Ако разгледате подботрка от американската преса, много внимание се отделя на тази зона. Друго нещо е, че Сиатъл не е столицата на Съединените щати, но въпреки това се изследва, проучва се, казва се, че това ее зародишът на някои нови Съединени щати.» — коментира в интервю за изданието Ukraina.ru американистът Дмитрий Дробницки.

Той отбеляза, че подобна история в момента се случва и в Портланд, но във Вашингтон президентът Доналд Тръмп доста силно ограничи възможността за появата на такава зона.

В много либерални публикации той е критикуван, че използва сълзотворен газ, за да отиде в църквата и да покаже, че той отговаря за столицата.
Дори и да се е използвал сълзотворен газ, са участвали полицаи и както говорят, хора от частни милитаризирани корпорации, подчерта експертът, така или иначе това не се получи във Вашингтон, но в Сиатъл е така.

 

„Сега виждаме прилагането на същата технология, която беше използвана срещу Украйна, Грузия и други, а сега се използва срещу националната държава САЩ. Всичко е толкова сериозно, че може да се приложи в Америка “

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...