«Опорната точка», че «вирус няма» рухна: Започва масово тестване в БСП

В ръководството на БСП започва масово тестване за коронавирус след като стана ясно, че дългогодишният депутат, а сега член на Националния съвет Янаки Стоилов е заразен, съобщиха от централата на партията.

"Опорната точка", че "вирус няма" рухна: Започва масово тестване в БСП

Днес тестваме всички, които участваха в това масово партийно заседание. Искам да успокоя членовете — няма да оставим никого без грижа. Най-важното сега е да ги обгрижим — всеки да мине тест и да получи помощта, от която се нуждае. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя припомни, че в Градския съвет на БСП също тече тестване на всички контактни. Ще се тествам последна, след като се уверя, че всичките ни хора са обгрижени. Бях уведомена от Янаки Стоилов в събота, че има положителен резултат за COVID-19 и влиза в болница, каза Нинова. По думите й са взети мерки да се уведомят всички членове на Националния съвет и администрацията, които са участвали в пленума на партията.

Соцлидерът призна, че в събота и неделя непрекъснато е контактувала с Националния оперативен щаб (НОЩ), от където е получавала указания какво да прави.

Членовете на Националния съвет, които няма да могат да се тестват днес в централата на партията, ще бъдат тествани в населеното място, където се намират, и всичко това е координирано с Националния оперативен щаб.

«Бъдете спокойни — никой няма да остане без грижа и внимание в този момент», каза Нинова.

Що се отнася до самия пленум, Корнелия Нинова увери, че са били предприети всички необходими мерки по указания на съответните институции- мерене на температурата на входа, дезинфекция, носене на маски и поставяне на указателни табели на столовете, за да се спазва необходимата дистанция. Това съобщи News.bg.

Коментари:

Зареждане ...