«В Америка започва социалистическа революция»: Със САЩ е свършено, наред е Европа

Ако трябва да наречем нещата с истинските им имено, трябва да признаем, че в Америка започва социалистическа революция, убеден е украинският политолог. Прав ли беше Карл Маркс, когато пишеше за социалистическа Америка? Фактически чернокожите направиха нещо от рода на пролетариата на Маркс.

Превод от Главред (Украйна):

"В Америка започва социалистическа революция": Със САЩ е свършено, наред е Европа

Нима Карл Маркс беше прав, когато писа за социалистическа Америка?

Ако трябва да наречем нещата с истинските им имена, трябва да признаем, че в Америка започва социалистическа революция. На 25 май след смъртта на наркозависимия и рецидивист Джордж Флойд настъпи бунт на афроамериканците, антифа и плебса.

Самата революция ще започне по-късно, може би тази есен.

Прави впечатление, че протестиращият плебс бива подкрепян, както морално, така и финансово, от големите корпорации и банките.

Причината за това е, че всички големи корпорации и банки отдавна са се сраснали  с държавата и перспективата за преминаване към социализъм не само не ги плаши, а напротив, радва ги, тъй като окончателно ще укрепи монополния им статус и ще ги освободи от всякаква конкуренция и заплахи от страна на частния бизнес.

Малкият и средният бизнес, които всъщност са основният стълб на капитализма, бързо изчезват. След епидемията повече от 50% от малкия и средния бизнес вече няма да го има.

Тези хора ще се превърнат в плебс.

Така постепенно в Америка най-накрая ще се формира социалната структура на социализма.

"В Америка започва социалистическа революция": Със САЩ е свършено, наред е Европа

Преходът към социализъм с такава структура е практически неизбежен. Всъщност той вече е в ход. Бърни Сандърс, който почти стана кандидат на демократите, всъщност вече предлагаше на американците да започнат прехода към социализъм.

Всъщност чернокожите в САЩ направиха нещо от рода на пролетариата на Маркс т.е. историческа класа, чиято мисия е да унищожи капитализма.

Излиза, че старикът Маркс е бил прав? В крайна сметка той доказа, че капитализмът неизбежно ще се изроди в социализъм и този процес ще започне в най-богатата и най-развита капиталистическа държава в света.

В САЩ!

Според мен по-разумно обяснение за историческия провал на капитализма дава известният икономист Й. Шумпетер.

Той пише, че капитализмът води до появата на големи корпорации, които заплашват съществуването на частна инициатива, която е неразделна част от самата капиталистическа система.

Самите крупни акционерни корпорации всъщност унищожават класата на частните собственици, защото нито мениджърите, нито акционерите са истински собственици на предприятието.

Тоест основният признак на капитализма — частната собственост върху средствата за производство — изчезва!

Изчезването на средната класа, която «охранява» капитализма, води до формирането на атмосфера на социално напрежение и появата на «радикални интелектуалци».

Това на свой ред поставя основата на потенциалните конфликти, които могат да бъдат разрешени или чрез революционни въстания, или чрез постоянни отстъпки от капитализма.

„Капитализмът неизбежно ще се разложи“, обобщава Шумпетер, „и ще се преобразува в социалистическа организация на обществото.“

Изглежда, че този процес на разлагане на капитализма, както го описа Шумпетер, протича в Америка през последните 50 години и сега присъстваме на неговата заключителна революционна фаза.

Справка: Последните допитвания показват, че 58% от студентите в Америка подкрепят актовете на грабеж.

А това е финита ла комедия!

Бисмарк каза, че Германия е създадена от учител по немски език. Ако перифразираме железния канцлер, можем да кажем, че левите професори най-накрая довършиха Америка.

С Америка е свършено!

Наред са Франция, Италия, Англия и по-нататък в списъка.

Петя Паликрушева

Източник: https://glavred.info/opinions/s-ssha-uzhe-pokoncheno-na-ocheredi-evropa-novosti-ukrainy-i-mira-10180988.html

Коментари:

Зареждане ...