БЛС: Коронавирусът не си е отишъл, има опасност! Осъзнайте се!

Коронавирусът не си е отишъл, има опасност. За това предупреди в сутрешния блок на Нова телевизия заместник-председателят на Българския лекарски съюз д-р Николай Брънзалов.

БЛС: Коронавирусът не си е отишъл, има опасност! Осъзнайте се!

По думите му епидемията вече е почти овладяна, но трябва да продължаваме да спазваме дисциплина.

Както се вижда, заболяването в момента е по отделни огнища.

,,Клъстери определено ще има, докато голяма част от населението не се дисциплинира. Ако не спазваме трите «Д»-та — дистанция, дезинфекция и дисциплина, новият взрив от COVID-19 е готов», категоричен бе д-р Брънзалов.

«Защо трябва да има рестриктивни мерки? Защо българите трябва да разбираме лошите неща по лошия начин? Защо трябва да има КПП-та, защо полицията трябва да ни следи? Нека си го наложим ние», призова д-р Брънзалов.

Според него всеки пациент трябва да бъде тестван преди да бъде приет в болница, но трябва алгоритъм за това кой ще заплати изследването. Важно да съхраним медицинския персонал, за да не стане както в Италия, но когато разболеем лекарите, тогава нещата стават много проблемни, предупреди той.

Доказахме, че разполагаме с прекрасни лекари и медицински сестри. Нека да ги съхраним, настоя д-р Брънзалов в заключение. Това съобщи News.bg.

Коментари:

Зареждане ...