Славчо Атанасов: Ако такива снимки бяха излезли за Путин, Тръмп или Макрон, щяха да обявят военно положение

Напускането на коалицията означава официално връщането на ДПС на власт. Според Обединени патриоти това не е приемливо и не е добре за държавата като цяло. Позицията изказа в студиото на БНТ депутатът от НФСБ Славчо Атанасов, който така обоснова решенията на ОП, въпреки че нееднократно са заплашвали да напуснат коалицията с ГЕРБ, да се откажат от крайно решение, съобщи News.bg.

Славчо Атанасов: Ако такива снимки бяха излезли за Путин, Тръмп или Макрон, щяха да обявят военно положение

«Ако ние напуснем коалицията, на наше място ще се настани ДПС. Четири пъти така ДПС е управлявала, а дори правителството на Беров си беше изцяло на ДПС», поясни Славчо Атанасов. Той обоснова и че ДПС е крайно неприемливо като партия по самата си същност, тъй като «тя си е етническа партия».

«Това не е приемливо в целия Европейски съюз.»

Ябълката на раздора този път — създаване на доброволчески отряди към МВР, Славчо Атанасов обясни, като факт, че ГЕРБ винаги си оставя коридор за взаимодействие с ДПС. А основният противник на такива доброволчески отряди са именно от ДПС, които се възползват по изборите от тарторите на бандите по селата, които тормозят нашите баби и дядовци. Депутатът се позова на сводките на МВР, които ясно показвали, че тези банди са от хора от ромски произход, а «целта оправдавала средствата»: ДПС компенсира непрекъснатото намаляване на броя на българските турци като електорат с насочване към ромските махали в страната.

Славчо Атанасов коментира и последните скандали със записите и снимките, разтърсили сериозно коалиционните им партньори.

«Това създава неувереност в държавата. «Представете си какво щеше да стане, ако такива снимки бяха излезли на Путин, Тръмп или Макрон. То такива държави щяха да обявят военно положение. За първи път в света се случва такова нещо.» 

Коментари:

Зареждане ...